ALARMOPVOLGING (UITGEVOERD DOOR SLEUTELHOUDER)

De meest geavanceerde alarminstallatie is nutteloos wanneer er op een melding geen gerichte actie plaatsvindt. Het is u vast weleens overkomen, dat u - op voor u zeer vervelende tijdstippen - gebeld werd door de Particuliere Alarmcentrale, over bijvoorbeeld een inbraakmelding. U moet dan zelf polshoogte gaan nemen, om te constateren wat er bij/in uw (bedrijfs)pand aan de hand is. Naast het ongemak (uw nachtrust wordt bijvoorbeeld dusdanig verstoord), brengt dit ook vele veiligheidsrisico’s met zich mee. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Veel bedrijven en particulieren zijn inmiddels bewust van de gevaren die zij kunnen aantreffen en gaan over tot uitbesteding van deze beveiligingsdienst aan TwenAlert Beveiliging BV.

 

ARBOWETGEVING

Indien de alarmopvolging niet door een professionele beveiligingsdienst wordt uitgevoerd, stelt de Arbowetgeving dat bij een alarmmelding altijd minimaal 2 personen naar de alarmlocatie moeten gaan. Tevens dienen deze personen de beschikking te hebben over deugdelijke communicatiemiddelen, zodat van buiten het (bedrijfs)pand de politie kan worden gewaarschuwd. Het is onverstandig zonder professionele hulp het (bedrijfs)pand binnen te gaan. U kunt daarom - te allen tijde - beter veilig thuisblijven. TwenAlert Beveiliging heeft de expertise en de capaciteit in huis om elke alarmsituatie de aandacht te geven die hierbij vereist is. En kan als eerste sleutelhouder bij dit soort calamiteiten een belangrijke schakel zijn. Dankzij haar sterke regionale spreiding kan TwenAlert Beveiliging binnen afzienbare tijd ter plaatse zijn.

 

AFWIKKELING ALARMSITUATIE

Zodra er een alarmmelding bij TwenAlert Beveiliging binnenkomt, wordt er direct een mobiele surveillant (middels Personal Digital Assistant) aangestuurd, om de alarmsituatie ter plaatse te gaan controleren. Bij aankomst wordt eerst het (bedrijfs)pand volledig extern gecontroleerd op eventuele onregelmatigheden. Daarna wordt de locatie waar het alarm is afgegaan grondig intern gecontroleerd. Indien TwenAlert Beveiliging in dit gedeelte en aan de buitenzijde geen onregelmatigheden bespeurt, gaat zij uit van een loos alarm. In geval van dit loze alarm wordt de alarmsituatie zelfstandig door de mobiele surveillant van TwenAlert Beveiliging hersteld. Alleen bij een daadwerkelijke calamiteit wordt het actiepatroon in gang gezet, welke hierbij benodigd is. De specialisten van TwenAlert Beveiliging kennen daarbij hun grenzen. Wanneer er werkelijk iets mis is wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en/of de hulp ingeroepen van politie, brandweer en/of andere hulpinstanties. Hierbij kunt u er voor kiezen om de gehele afwikkeling van een eventuele calamiteit (denkt u hierbij bijvoorbeeld aan een glaszetter en/of aannemer, welke ter plaatse dient te komen) door de mobiele surveillant van TwenAlert Beveiliging te laten uitvoeren.

 

24 UUR PER DAG, 365 DAGEN IN HET JAAR

TwenAlert Beveiliging verzorgt de alarmopvolging 24 uur per dag, 365 dagen in het jaar. U hoeft dus bijvoorbeeld nooit aan uw Particuliere Alarmcentrale de vakanties en dergelijke door te geven. In alle gevallen (overdag) - met uitzondering van weekend- en erkende feestdagen - tracht de Particuliere Alarmcentrale eerst contact te krijgen met het (bedrijfs)pand. Wordt hier niet opgenomen, dan wordt de mobiele surveillant aangestuurd. Krijgt de Particuliere Alarmcentrale wel contact met uw (bedrijfs)pand, dan zal de centralist vragen naar een terugmeldcode. Kan men deze niet overleggen, dan schakelt de centralist alsnog de mobiele surveillant in, welke vervolgens ter plaatse polshoogte gaat nemen bij uw (bedrijfs)pand.

 

DIGITALE RAPPORTAGE IN UW MAILBOX

Van elke alarmopvolging ontvangt u van TwenAlert Beveiliging een digitale rapportage in uw mailbox. Hierop staat onder andere vermeldt wat voor soort melding het betreft, in welke zone het alarm is afgegaan, of er eventueel bijzonderheden geconstateerd zijn door de mobiele surveillant, et cetera.


VRIJBLIJVENDE SECURITY QUICK SCAN?

Wilt u graag een vrijblijvende security quick scan van uw bedrijfspand? Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op!